FAQ

FAQ

 

Heeft de band z’n eigen algemene voorwaarden?

Zeker! Deze worden altijd als onderdeel van het contract voorgelegd.

(algemene voorwaarden)

 

Wat is de bezetting van Company?

Company-live in 5 mans bezetting bestaat uit: zangeres, gitarist, toetsenist, bassist, drummer/zanger. De zangeres zingt zo’n 70% van het repertoire, het andere deel wordt gezongen door de drummer. Dit zorgt uiteraard voor een zeer gevarieerd programma. Veel nummers zijn verrijkt met backing-vocals en de toetsenist pakt ook af en toe zijn accordeon!

 

Als kwartet speelt de band zonder zangeres, de drummer zingt nu het gehele repertoire.

 

Als trio zingt de drummer het gehele repertoire en wordt gewisseld tussen toetsten, bas en drums en toetsen, gitaar en drums.

 

Moet de band ook eten en drinken?

Meestal is de band voor een optreden minimaal 8 uur in touw, daarom worden afspraken over maaltijden en drinken altijd opgenomen in het contract.

 

Hoeveel tijd heeft de band nodig om op te bouwen?

Voor het opbouwen en soundchecken heeft de band 1,5 tot 2 uur nodig. Het is vaak wenselijk dat deze werkzaamheden klaar zijn voordat de gasten voor het feest binnenkomen. De aankomsttijd van de band wordt ook altijd overlegt met de zaalhouder, indien van toepassing natuurlijk!

 

Kan ik een optie plaatsen?

Wil je een optie plaatsen voor een bepaalde datum, dan kan deze 2 weken worden vastgehouden. Komt er daarna een andere aanvraag binnen voor dezelfde datum dan wordt altijd contact opgenomen zodat je nog een laatste kans krijgt ;-).

 

Hoe zit dat met pauzes en zo?

Is er een andere act of activiteit tijdens het feest, dan kunnen de pauzes van Company daar uiteraard op worden afgestemd. Indien gewenst kan Company ook de muziek tijdens de pauzes verzorgen doormiddel van een mp3-speler aangesloten op de PA (geluidsinstallatie van de band) met daarop een scala aan feest- en achtergrondmuziek.

Heeft de band een podium nodig en hoe groot moet deze dan zijn?

Om de gehele band kwijt te kunnen is er een podium of ruimte nodig van minimaal 10 m2 (2,5 x 4 mtr). Bij kleinere feesten wordt vaak zonder podium gewerkt en staat de band gewoon op de grond. Bij grotere feesten komt het ontbreken van een podium natuurlijk niet ten goede aan de show. De show is dan immers onzichtbaar!

 

Wat kost het?

De prijs voor een show van Company wordt bepaald door verschillende factoren, zoals bezetting, speeltijd, grootte van het feest (bij feesten groter dan 150 personen, wordt een geluidsbedrijf ingehuurd), reiskosten e.d. Voor een exacte prijs kun je altijd een offerte opvragen.

Boekingskantoren werken vaak met all-in prijzen, deze prijzen liggen normaal gesproken niet hoger dan bij een directe boeking.

 

Worden er ook reiskosten in rekening gebracht?

Bij afstanden hoger dan 50 km (standplaats Rotterdam) wordt eur 0,76 per kilometer (enkele reis) in rekening gebracht.

 

Hoeveel sets speelt Company?

Een optreden van Company bestaat uit: (5 mans) maximaal 4 sets van 45 minuten. (trio of kwartet) maximaal 3 sets van 45 minuten. De invulling van de avond (of middag natuurlijk) wordt altijd overlegd. Bij een avondvullend programma kun je bijvoorbeeld denken aan één set achtergrondmuziek tijdens het buffet/diner of welkomst van de gasten en vervolgens 3 sets dansmuziek.

 

Moet er ook een soundcheck gedaan worden en hoelang duurt dat?

Omdat de kwaliteit van een optreden van elke band voor een groot deel wordt bepaald door de kwaliteit van het geluid is het doen van een soundcheck noodzakelijk. Tijdens de soundcheck worden voornamelijk de zangmicrofoons getest en worden een aantal korte fragmenten gespeeld voor het afstemmen van het totaalgeluid (mix/volume). De soundcheck duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en wordt, indien mogelijk, gedaan voordat de gasten binnenkomen (zie ook opbouwen).

 

Hoeveel stroom heeft de band nodig?

Voor een optreden tot 150 personen heeft de band genoeg aan twee aparte 16 A groepen (normale huisaansluiting). Geluidsbedrijven (worden ingehuurd bij grotere feesten) werken altijd

met krachtstroom aansluitingen van 32 A of hoger.

 

Doet de band ook aan verzoek - of openingsnummers?

Het is altijd mogelijk aan te geven welke nummers je van de playlist graag wilt horen of juist niet.

Heb je een verzoeknummer voor bijvoorbeeld de openingsdans die niet op onze lijst staat, dan kan deze, indien speelbaar en op tijd aangegeven, worden ingestudeerd door de band.

 

Wat gebeurt er als één of meerdere bandleden ziek zijn op de dag van het optreden?

Onder het motto: ‘The show must go on’ is er meer dan een verkoudheidje nodig om één van de bandleden uit het veld te slaan! Wanneer het echt niet gaat, wordt er gezorgt voor een professionele invalmuzikant. Tot nu toe is het nog nooit voorgekomen dat er een show is komen te vervallen.